Specijalna bolnica Aesculap

0
101

Specijalna hirurška bolnica Aesculap pruža medicinske usluge iz oblasti hirurške dijagnostike i terapije. Naša misija je preventiva i rana dijagnostika, posebno karcinom dojke, primena najsavremenijih hirurških tehnika. Specijalna hirurška bolnica Aesculap pruža medicinske usluge iz oblasti hirurške dijagnostike i terapije. Naša misija je preventiva i rana dijagnostika, primena najsavremenijih hirurških tehnika. Stručni tim čine prof. dr sci. med. Nebojša Ivanović, onkološka hirurgija i konsultanti, članovi stručnog tima iz sledećih oblasti: estetska hirurgija, laparoskopska i opšta hirurgija, gastroenterologija, kardiologija, neuropsihijatrija, anesteziologija, endokrinologija, ginekologija, radiološka dijagnostika i terapija, onkologija.

Bezuslovna i visokokvalitetna primena najsavremenijih tehnika i dostignuća u tretmanu oboljenja dojke, posebno karcinom dojke, svrstava nas u vodeće ustanove u ovoj oblasti, ne samo u Srbiji, već i mnogo šire. Neke od pobrojanih procedura se rade samo u našoj ustanovi, kao npr ultrazvučno identifikovanje nepalpabilnih tumora tokom operacije, “core needle” biopsija pod kontrolom ultrazvuka. Neke od specifičnosti naše ustanove detaljno su opisane na internet prezentaciji Aesculapa.

Operacije za uznapredovao karcinom dojke – neretko se dešava da pacijentkinje iz psiholoških razloga odlažu javljanje lekaru, sve dok tumor ne postane isuviše veliki, sa zahvatanjem struktura i organa van dojke. Strah da se jave lekaru pojačava i prekoran i zgražavajući odnos medicinskog osoblja prema ovakvim pacijentkinjama, a da se radi o psihološkoj barijeri a ne neznanju svedoči činjenica da su pacijentkinje sa uznapredovalim tumorima često visoki intelektualci, pa čak i lekari. Ovakvim pacijentima pristupamo sa posebnom pažnjom i razumevanjem, a planiraju se i sa uspehom izvode opsežni hirurški zahvati koji podrazumevaju multidisciplinarni hirurški tim: specijalista onko-hirurg i specijalisti rekonstruktivne, vaskularne, grudne hirurgije, ortopedije.

Radno vreme bolnice:
Ambulanta radi svakoga dana od 08.00 do 21.00 h
Stacionar radi svakoga dana od 00.00 do 24.00 h

Kontakt podaci:
Adresa: Beograd /Kumodraž/ Gunjak 20b.
Telefon: 011 3947 871
Mobtel: 060 3097 618
E-mail: ivannv@eunet.rs