Medicinski sistem Beograd

0
226

Zdravstvena ustanova Opšta bolnica Medicinski sistem Beograd sa akcentom na oblast onkološka hirurgija, osnovana je 2004. godine i nalazi se na dve lokacije u Beogradu. Bolnički deo sa operacionim blokovima smešten je u ulici Vojvode Stepe – Voždovac, dok se poliklinički deo nalazi u Maglajskoj ulici- Dedinje.

U polikliničkom delu našim pacijentima pružamo veliki broj usluga iz preventivne medicine, dijagnostike i terapije većine oboljenja. Na jednom mestu objedinjeno je više medicinskih grupacija sa ciljem da se zadovolje svetski standardi u dijagnostici i lečenju pacijenata.

U svom sastavu imamo najmodernije opremljene ambulante za internu medicinu (kardiologija, pulmologija, nefrologija, reumatologija, endokrinologija, gastroenterologija, hematologije …), pedijatriju, urologiju, ginekologiju i hirurgiju kao i vrhunske konsultatnte iz oblasti neurologije, psihijatrije, ortopedije, ORL, kožnih bolesti i mnogih drugih grana medicine. U mogućnosti smo da izvršimo kompletnu dijagnostiku: UZ, rentgen, gastroskopija, kolonoskopija, rektoskopija, 4D UZ pregledi u trudnoći, biopsijske procedure sa HP verifikacijom za 24 sata (prostata, bešika, grlić materice, debelo crevo, želudac i mnoge druge), kao i kompletne laboratorijske analize.

Ono što nas ističe i na čemu insistiramo su bezuslovna i visokokvalitetna primena najsavremenijih tehnika i dostignuća u tretmanu oboljenja dojke, štitaste žlezde i tumora kože. Ovakav pristup nas svrstava u vodeće ustanove u ovoj oblasti, ne samo u Srbiji, već i mnogo šire. Zanje i iskustvo načeg tima omogućuje hirurgiju sa mimimalnom traumom, kratkim zadržavanjem u bolnici (jedan dan čak i za operacije dojke, štitaste žlezde, žučne kese, kile, proširenih vena…) i maksimalnim estetskim rezultatom.

Operacije uznapredovalih tumora – neretko se dešava da pacijentkinje iz psiholoških razloga odlažu javljanje lekaru, sve dok tumor ne postane isuviše veliki, sa zahvatanjem struktura i organa van dojke. Strah da se jave lekaru pojačava i prekoran i osudjujući odnos medicinskog osoblja prema ovakvim pacijentkinjama, a da se radi o psihološkoj barijeri, a ne neznanju svedoči činjenica da su pacijentkinje sa uznapredovalim tumorima često visoki intelektualci, pa čak i lekari. Ovakvim pacijentkinjama pristupamo sa posebnom pažnjom i razumevanjem, a planiraju se i sa uspehom izvode opsežni hirurški zahvati, koji podrazumevaju multidisciplinarni hirurški tim: specijalisti onkološke, rekonstruktivne, vaskularne, grudne hirurgije, ortopedije…